×
Home Nieuws Livescore

Aké aanvoerder en beloond met band in bekerduel tegen Newcastle

Aké aanvoerder en beloond met band in bekerduel tegen Newcastle
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 20:48 uur

Voorafgaand aan het duel met Newcastle United verraste Pep Guardiola iedereen met een buitengewone erkenning voor Nathan Ake. De Nederlandse verdediger werd benoemd tot aanvoerder van Manchester City tijdens de bekerwedstrijd. Dit was de allereerste keer dat Aké de aanvoerdersband droeg bij zijn club.

Opmerkelijk genoeg namen Kyle Walker en Ruben Dias plaats op de reservebank, wat erop wijst dat de voorkeur van Guardiola duidelijk uitging naar Aké. Met deze beslissing beloonde de coach de Nederlander voor zijn uitstekende en consistente spel. Aké en zijn teamgenoten van Manchester City gingen op bezoek bij Newcastle United voor de derde ronde van de Carabao Cup. Naast Aké stonden onder andere Kalvin Phillips en Stefan Ortega in de basisopstelling, terwijl Ederson op de bank plaatsnam.

Voorafgaand aan de wedstrijd benadrukte Aké het belang van het bekertoernooi voor Manchester City. "Het is altijd een uitdaging om in Newcastle te winnen, maar het is een volgende prijs die we willen veroveren. Daarvoor moeten we de overwinning behalen. We zien vandaag als een geweldige kans om dit toernooi goed te beginnen en zo door te stoten naar de volgende fase."