×
Home Nieuws Livescore

Ajax-clubleiding houdt Maurice Steijn nog even in het zadel

Ajax-clubleiding houdt Maurice Steijn nog even in het zadel
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 19:48 uur

Het resterende deel van het bestuur van de Ajax-club zal naar verluidt Maurice Steijn niet ontslaan vóór de komende interlandperiode, aldus het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers willen Steijn de kans geven om het team in de komende wedstrijden weer op de rails te krijgen, hoewel het AD spreekt van 'uitstel van executie'.

Binnen de Ajax-fans groeit de roep om het ontslag van Steijn, nu de club na de verloren Klassieker op de veertiende plaats staat. Maar voorlopig lijkt dat niet te gaan gebeuren. "Het bestuur wil hem na het ontslag van Mislintat en na de Klassieker de kans geven om het team weer op de rails te krijgen en uit de degradatiezone te komen. Dit komt ook doordat de overgebleven bestuursleden eerder deze maand hebben geconcludeerd dat Steijn door de late formatie van de selectie een 'achterstand' had in de voorbereiding", aldus het AD.

"Met andere woorden, als het Ajax-bestuur ingrijpt, dan zien ze de interlandperiode na de wedstrijden tegen RKC, AEK Athene (Europa League) en AZ als een logisch moment", stelt het AD. Maar de krant vraagt zich af of Steijn überhaupt zo ver zal komen. "De keuzes van de bestuursleden lijken nu in rap tempo te worden gemaakt" in deze crisis in Amsterdam. "Als hij de komende wedstrijden wint en na de interlandbreak mag blijven, is de vraag of hij de volgende serie wedstrijden, waaronder tegen FC Utrecht, PSV en Brighton, zal overleven."

"Het aanblijven van de pas aangestelde hoofdtrainer lijkt steeds meer op uitstel van executie", aldus het AD. De krant weet ook dat Steijn intern heeft laten blijken dat hij zich niet langer kan verschuilen achter het, in zijn ogen, slechte aankoopbeleid van de vertrokken Sven Mislintat.