×
Home Nieuws Livescore

Steijn kritisch op Ajax na oefenduel met Dortmund: 'Gemiste kansen en zwakke verdediging'

Steijn kritisch op Ajax na oefenduel met Dortmund: 'Gemiste kansen en zwakke verdediging'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 21:48 uur

Steijn uit kritiek op Ajax na oefenduel met Borussia Dortmund

Maurice Steijn, de coach van Ajax, was kritisch na de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund op zondagavond. Hoewel de wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag, zag Steijn ook positieve aspecten op Signal Iduna Park.

In een interview met Ziggo Sport na de wedstrijd gaf Steijn aan dat zijn team niet goed genoeg had ingegrepen bij de kansen van de tegenstander en dat ze effectiever hadden moeten zijn in het afronden. Hij benadrukte dat dit probleem zich ook al voordeed in eerdere oefenwedstrijden: "Bij een gelijke stand misten we de grootste kans en aan de andere kant kregen we hem om onze oren."

Desondanks was Steijn tevreden over bepaalde aspecten van het spel van zijn team tegen een sterke tegenstander als Borussia Dortmund. Hij prees de supporters voor hun steun tot het einde van de wedstrijd. Steijn werd gevraagd waar hij zich aan kan vasthouden richting de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie komende zaterdag. Hij antwoordde: "Ik haal vertrouwen uit het creƫren van kansen. We hebben goed druk gezet en hen gedwongen tot fouten. Je ziet een team dat voor elkaar knokt, met interactie met het publiek. Het kan alleen maar beter worden. We gaan in ieder geval vol vertrouwen de competitie in, dat hebben we vandaag weer bewezen."

Ondanks de nederlaag was Steijn dus positief gestemd over bepaalde aspecten van het spel van Ajax. Ziggo Sport deelde een video waarin Steijn zijn waardering uitsprak voor het team dat hij zag strijden voor elkaar.