×
Home Nieuws Livescore

Ajax kansloos tegen Feyenoord: Steijn onder druk gezet

Ajax kansloos tegen Feyenoord: Steijn onder druk gezet
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 16:00 uur

Maurice Steijn heeft toegegeven dat Ajax tijdens het restant van de Klassieker op woensdagmiddag geen enkel moment in staat was om Feyenoord in de problemen te brengen. De Amsterdammers verloren uiteindelijk met 0-4, waardoor de druk op Steijn weer wat is toegenomen. Ondanks de moeilijke situatie ziet de Ajax-trainer nog steeds enkele aanknopingspunten, hoewel ze schaars zijn.

Steijn had vooraf een plan bedacht en besloot Chuba Akpom als extra spits op te stellen. "Je kunt aan de wissels die we hebben gedaan zien dat we in ieder geval iets wilden forceren in het begin, maar binnen dertig seconden kregen we al een grote kans tegen. Daarna viel de goal. Dan is het 0-4 en dan weet je dat de wedstrijd definitief gespeeld is. Het was natuurlijk al een enorme uitdaging, maar het is wat het is", aldus Steijn na afloop bij ESPN.

Het plan met Akpom, die slechts één kopbal wist te produceren, pakte niet goed uit voor Ajax. "We wilden waar mogelijk in ieder geval met drie verdedigers spelen en onze vleugelspelers wat naar binnen laten trekken, om vervolgens met twee spitsen de ruimtes te benutten, maar daar kwamen we eigenlijk nauwelijks aan toe. Toen probeerden we het met lange ballen, maar het was gewoon te weinig vandaag."

De 0-4 nederlaag tegen Feyenoord is een nieuw hoofdstuk in de buitengewoon turbulente week voor Ajax, dat afgelopen zondag aankondigde te scheiden van Sven Mislintat. Steijn wilde na afloop ook niets loslaten over zijn vertrek. "Er is zoveel gebeurd deze week. Vlak voor de wedstrijd is er nog iemand afgetreden (Pier Eringa, red.). De wedstrijd is nu gespeeld, ik ben blij dat we dit nu kunnen afsluiten en vanaf nu richten we ons volledig op RKC. We moeten de ploeg weer bij elkaar krijgen, we moeten toch doorgaan en dat gaan we ook doen."

"Los van alle problemen staan we gewoon te laag", vervolgde Steijn. "We moeten gewoon aan de slag met die spelers, daar zijn we al een tijd mee bezig. Ik weet als eerste dat het beter moet en eigenlijk weet iedereen dat. Ik blijf me vastklampen aan delen van de wedstrijd tegen Olympique Marseille en tot aan de 0-2 tegen Feyenoord. In de uren die we hebben, moeten we allemaal aan de slag. Het ziet er soms echt wel aardig uit, maar dat zien we nog niet terug in de wedstrijden. Dat moet snel veranderen, dat is duidelijk."

Dat Steijn onder enorme druk staat, komt voor hem niet als een verrassing. "Bij Ajax is er altijd druk en het is logisch dat er druk is op een trainer, een staf en een spelersgroep als de prestaties achterblijven. Daar loop ik niet voor weg."