×
Home Nieuws Livescore

Steven Berghuis houdt lippen stijf op elkaar over Ajax-trainer

Steven Berghuis houdt lippen stijf op elkaar over Ajax-trainer
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 15:48 uur

Steven Berghuis heeft in een recent interview met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior laten weten dat hij het lastig vindt om Ajax-trainer Maurice Steijn te beoordelen. De middenvelder annex aanvaller hield zijn kaarten dicht tegen de borst toen hem werd gevraagd naar het 'Ajax-voetbal' tijdens de trainingen.

Ajax leverde opnieuw een teleurstellende prestatie tegen Feyenoord en verloor uiteindelijk met 0-4. Berghuis gaf aan dat hij wist dat het een moeilijke opdracht zou worden, maar dat hij toch probeerde om iets te bedenken. Helaas lukte het niet om binnen drie minuten geen tegengoal te incasseren. Berghuis merkte op dat Ajax met Brian Brobbey en Chuba Akpom opportunistisch wilde spelen.

Toen Berghuis werd gevraagd of hij tijdens de trainingen het 'Ajax-voetbal' zag, ontweek hij de vraag. Hij gaf aan dat het duidelijk was dat het team het moeilijk had en dat ze nog niet de gewenste ontwikkeling hadden doorgemaakt. Hij erkende dat er genoeg talent in het team zit, maar dat ze op dit moment gewoonweg moeite hebben. Feyenoord had dit eigenlijk goed blootgelegd, volgens Berghuis.

Vervolgens werd Berghuis gevraagd naar zijn mening over Steijn. Hij vond dit een lastige vraag en gaf aan dat het niet aan hem was om daarover te oordelen. Hij vond dat andere mensen dat moesten doen. Alleen op de vraag hoe hij Steijn op het trainingsveld vond, gaf hij antwoord. Hij vond het prima en zei dat ze hun best deden om het plan van Steijn en zijn staf zo goed mogelijk uit te voeren, maar dat ze er nog steeds moeite mee hadden.