×
Home Nieuws Livescore

Ajax-voorzitter Eringa treedt onverwachts af voor De Klassieker

Ajax-voorzitter Eringa treedt onverwachts af voor De Klassieker
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 15:16 uur

In een opmerkelijke wending heeft Ajax vlak voor de hervatting van De Klassieker aangekondigd dat Pier Eringa aftreedt als lid en voorzitter van de raad van commissarissen. Het persbericht, dat op X verscheen, zorgde voor de nodige verbazing vanwege de timing. Opmerkelijk genoeg had Eringa slechts twee dagen daarvoor in een interview met het Financieele Dagblad nog verklaard dat hij niet zou vertrekken. Deze tegenstrijdigheid heeft bij velen voor gefronste wenkbrauwen gezorgd.

In het bericht op de clubsite verklaart Eringa: "Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt." Deze uitspraak heeft verschillende Ajax-fans doen reageren op X.

Op social media uiten fans hun ongenoegen over Eringa's besluit. Zo tweet Harry Hamer: "Ajax brengt een half uur voor de aftrap van het restant van De Klassieker naar buiten dat Pier Eringa alsnog aftreedt als voorzitter van de raad van commissarissen. Dat is wel een héél bijzondere manier om de spelers nog even op scherp te zetten... #ajafey"

Ook Jean-Paul Rison laat van zich horen en vraagt zich af waar Eringa nu precies persona non grata is: "Kan er overigens nog wel gespecificeerd worden boven of onder welke onwillekeurige N-weg Pier Eringa nu precies persona non grata is? Voor een Fries lijkt de N244 halverwege Noord-Holland me wel een mooie."

Daarnaast zijn er ook positieve reacties te vinden, zoals die van Ajax Watcher: "Yess!! Eruit met die beroepsplucheplakkers! #EringaOut De volgende aub. #HendriksOut #ajafey RvC-voorzitter Pier #Eringa stapt op bij #Ajax: 'Ik ben niet doof voor de kritiek'"

Marcel Stephan uit zijn mening over Eringa's vertrek: "Dat #Eringa weggaat lijkt me wel terecht. De RvC hield onvoldoende toezicht en had die belangenverstrengeling moeten zien. Maar dat hij nu gaat is slechte timing, want dat zal sommigen het gevoel geven dat zij dit hebben afgedwongen."

Tot slot laat ook hans otjes zijn ongenoegen blijken: "Pff wat een kneus die Eringa. Zondag stoer roepen dat ie blijft en nu weglopen... had dat zondag gelijk gedaan. Maar goed dit soort mensen hebben we inderdaad niet nodig. #Eringa #Ajax"