×
Home Nieuws Livescore

Van Halst en Hendriks op de schopstoel bij Ajax

Van Halst en Hendriks op de schopstoel bij Ajax
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 15:08 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen lijkt het erop dat Ajax binnenkort afscheid moet nemen van niet één, maar twee belangrijke figuren binnen de club. Na het vertrek van Pier Eringa als voorzitter van de raad van commissarissen, worden nu ook Jan van Halst en Maurits Hendriks onder druk gezet om het veld te ruimen. Dit nieuws, afkomstig van De Telegraaf, heeft voor de nodige opschudding gezorgd.

Eringa nam zelf de beslissing om op te stappen als voorzitter van de raad van commissarissen. Onder leiding van Ernst Boekhorst, de nieuwe bestuursraad, kreeg Eringa de keuze om vrijwillig te vertrekken of om tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) weggestuurd te worden. Eringa wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanstelling van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat.

Naast Eringa worden ook Van Halst en Hendriks met de vinger gewezen. De ochtendkrant meldt dat Van Halst, voormalig technisch commissaris en huidig interim-directeur, wordt verweten dat hij Mislintat niet kritisch genoeg heeft gecontroleerd. Zijn dagen bij Ajax lijken geteld te zijn. Zodra Alex Kroes, naar verwachting in 2024, algemeen directeur wordt, is er geen weg meer terug naar de raad van commissarissen voor Van Halst.

Ook Hendriks, de chief sports officier die veel kritiek te verduren kreeg op sportpark De Toekomst, zou moeten vertrekken. Hij wordt door veel leden van de club verantwoordelijk gehouden voor het doordrukken van de komst van Mislintat naar Ajax, nadat Liverpool-directeur Julian Ward afhaakte. Het resultaat van deze beslissing is bekend en heeft geleid tot een puinhoop binnen de club.

Het nieuws over het mogelijke vertrek van Van Halst en Hendriks heeft de gemoederen flink beziggehouden. De toekomst van Ajax lijkt onzeker en er wordt reikhalzend uitgekeken naar verdere ontwikkelingen binnen de club.