×
Home Nieuws Livescore

Ajax-trainer Steijn over chaos: "Super hectisch en extreem"

Ajax-trainer Steijn over chaos:
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 14:40 uur

In een exclusief interview met een bekende sportjournalist, die bekend staat om zijn scherpe vragen, deelt Ajax-coach Maurice Steijn zijn ervaringen van de afgelopen dagen en zijn mening over het onverwachte aftreden van Pier Eringa, de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Gevraagd naar hoe hij de recente chaos heeft ervaren, reageert Steijn met een zucht: "Het was absoluut een gekkenhuis. De afgelopen weken waren al behoorlijk hectisch, maar de afgelopen dagen waren echt extreem. Het begon al op zondag en op maandag werd het alleen maar erger. Je wordt overspoeld met vragen over wie je tegenkomt, hoe laat je speelt, hoe je je moet voorbereiden."

De trainer geeft toe dat hij liever tegen Volendam had gespeeld: "Natuurlijk is het logisch dat als je met een 0-3 achterstand begint en er nog 35 minuten te spelen zijn, de kans kleiner is dat je wint dan wanneer je thuis speelt tegen Volendam. Maar er zijn andere beslissingen genomen en dan moet je je daar ook op instellen."

Opvallend genoeg had Steijn geen enkel contact met de afgetreden voorzitter van de Raad van Commissarissen, Pier Eringa. "Eigenlijk heb ik helemaal geen contact gehad met de hele Raad van Commissarissen. Ik hoop gewoon dat de rust snel terugkeert. Als het bestuurlijk niveau van de club stabiel is, zal dat ook een positieve invloed hebben op alle andere aspecten van de club."

Met deze woorden hoopt Steijn dat de rust weerkeert bij Ajax en dat de focus weer volledig op het voetbal kan worden gelegd. Het is duidelijk dat hij verlangt naar een periode van stabiliteit en harmonie binnen de club, zodat hij zich volledig kan richten op het behalen van sportieve successen.