×
Home Nieuws Livescore

Voorzitter Eringa verlaat Ajax na kritiek en sportieve zorgen

Voorzitter Eringa verlaat Ajax na kritiek en sportieve zorgen
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 13:40 uur

In een verrassende wending heeft Ajax aangekondigd dat Pier Eringa zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen neerlegt. Deze beslissing komt vlak voor het restant van de Klassieker, wat voor de nodige opschudding zorgt binnen de club. Eringa stond al geruime tijd onder druk vanwege zijn omstreden keuze voor technisch directeur Sven Mislintat en andere beslissingen die niet goed vielen bij de achterban.

In een verklaring op de officiƫle clubwebsite van Ajax legt Eringa uit dat hij vindt dat een toezichthouder juist in moeilijke tijden zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Hij erkent echter dat hij niet ongevoelig is voor de kritiek en de huidige situatie waarin Ajax zich bevindt. Eringa benadrukt dat hij zich altijd met volle overgave heeft ingezet voor de club en dat hij Ajax als fan zal blijven volgen. Hij hoopt dat de sportieve prestaties snel weer op het gewenste niveau zullen komen.

Het vertrek van Eringa zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de Raad van Commissarissen en de koers die Ajax in de toekomst zal varen. De club zal de komende dagen de werkzaamheden van Eringa overdragen en op zoek gaan naar een geschikte opvolger. De officiƫle afzwaaiing van Eringa staat gepland voor 2 oktober 2023.

Deze ontwikkeling werpt een schaduw over de aanstaande Klassieker, waarin Ajax het zal opnemen tegen aartsrivaal Feyenoord. De druk op de spelers en de technische staf zal ongetwijfeld toenemen, nu de club ook intern met uitdagingen te maken heeft. Het is afwachten hoe Ajax hiermee om zal gaan en of ze in staat zullen zijn om de focus op het voetbal te behouden.

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor Ajax, zowel op als buiten het veld. De club zal moeten laten zien dat ze in staat zijn om met deze tegenslag om te gaan en zich te herpakken. De fans hopen dat de sportieve prestaties snel weer zullen stijgen naar het niveau dat Ajax van oudsher gewend is.