×
Home Nieuws Livescore

F-Side zet protest voort bij Johan Cruijff ArenA

F-Side zet protest voort bij Johan Cruijff ArenA
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 13:08 uur

Na de chaotische gebeurtenissen tijdens de legendarische clash tussen Ajax en Feyenoord afgelopen zondag, heeft de beruchte F-Side aangekondigd hun protesten voort te zetten. Woensdagmiddag zullen ze zich verzamelen voor de Johan Cruijff ArenA, een uur voordat het restant van de wedstrijd wordt hervat. Echter, de autoriteiten hebben niet stilgezeten. Het gebied rondom het stadion is nu officieel aangemerkt als een veiligheidsrisicogebied.

In een gezamenlijk overleg tussen het Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, is besloten om strengere veiligheidsmaatregelen te treffen. Dit betekent dat iedereen die zich binnen dit gebied bevindt, onderworpen kan worden aan controle en fouillering om mogelijke wapens of vuurwerk op te sporen.

Om 14:00 uur zal het restant van de wedstrijd worden hervat, nadat deze in de tweede helft werd gestaakt vanwege het gooien van vuurwerk op het veld. Helaas bleef het daar niet bij. Na afloop van de wedstrijd bestormden supporters de hoofdingang van het stadion en bekogelden ze de Mobiele Eenheid met stenen. Dit heeft geleid tot een verhoogde paraatheid bij de politie, burgemeester en justitie, in anticipatie op mogelijke nieuwe ongeregeldheden.