×
Home Nieuws Livescore

Vitesse zoekt naar eenheid en resultaten na stroeve competitiestart

Vitesse zoekt naar eenheid en resultaten na stroeve competitiestart
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 12:16 uur

Vitesse worstelt met een moeizame start van het seizoen, met slechts drie punten uit vijf wedstrijden. Trainer Philip Cocu heeft deze week meerdere groepsgesprekken georganiseerd om de problemen aan te pakken. Aanvoerder Marco van Ginkel heeft aangegeven dat hij resultaten wil zien na deze overleggen, zo vertelt hij aan De Gelderlander.

De komende wedstrijden tegen FC Twente en NEC beloven lastig te worden voor de Arnhemmers, die niet als favoriet worden gezien. Afgelopen weekend leden ze een 1-0 nederlaag tegen Sparta. "Ik was zondagavond behoorlijk gefrustreerd", zegt Van Ginkel. "We hebben geen enkel schot op doel gehad. We creëerden veel te weinig gevaar. We bevinden ons in een lastige situatie. Dat is voor iedereen duidelijk, maar het is echt tijd voor verandering."

De aanvoerder, die eerder speelde voor Chelsea, PSV, AC Milan en Stoke City, wil dat zijn team een hechte eenheid vormt. "Als we dat niet doen, zullen de problemen vanzelf volgen. Maar als we bereid zijn om samen te vechten, kunnen we andere teams in de problemen brengen. Tot nu toe hebben we dit jaar die eenheid nog niet laten zien. Die vastberadenheid. Daar is over gesproken. Ik denk dat iedereen de boodschap wel begrepen heeft."