×
Home Nieuws Livescore

Amrabat maakt indruk bij debuut voor Manchester United

Amrabat maakt indruk bij debuut voor Manchester United
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 12:08 uur

Erik ten Hag, de succesvolle coach van Manchester United, leidde zijn team gisteren naar een overwinning op Crystal Palace. Tijdens deze wedstrijd gaf hij de talentvolle Sofyan Amrabat de kans om zijn debuut te maken. Het optreden van de middenvelder uit Huizen zorgde voor veel ophef in de Engelse media. Bijna alle kranten zijn het erover eens dat Amrabat precies is wat United nodig heeft.

The Sun beloonde Amrabat met een 7 voor zijn debuut tegen Crystal Palace, het op twee na hoogste cijfer bij United. "Dit was een indrukwekkend debuut van hem. Hij won al zijn duels. Eerst aan de linkerkant en daarna domineerde hij ook op het middenveld", aldus de krant. Ten Hag liet Amrabat in de eerste helft spelen als vleugelverdediger, een positie die nieuw voor hem was.

Ook de lokale krant Manchester Evening News is ervan overtuigd dat Amrabat een belangrijke speler kan worden op het middenveld. "Mason Mount en Amrabat kunnen echt een oplossing bieden op het middenveld. Ze moeten een stap vooruit zetten en hun plek opeisen. Amrabat is een type speler dat brandjes kan blussen en zich als een echte strijder laat zien. Dat is precies wat United nodig heeft."

De Daily Mail besteedt zelfs een hele kop aan de in Huizen geboren middenvelder. "Amrabat schittert tijdens zijn debuut voor Manchester United. Zijn dominante spel zal nog wekenlang gespreksstof zijn onder de fans van United. Amrabat begon als linksback, maar was overal op het veld te vinden, behalve in het doel." Amrabat werd afgelopen zomer gehuurd van Fiorentina.