×
Home Nieuws Livescore

Sehrou Guirassy: Sensatie in Bundesliga met 11 goals in 6 wedstrijden

Sehrou Guirassy: Sensatie in Bundesliga met 11 goals in 6 wedstrijden
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 11:32 uur

In de Bundesliga is er een nieuwe sensatie opgestaan die alle aandacht naar zich toe trekt. Het is niet de bekende Harry Kane of Nicolas Füllkrug, maar niemand minder dan Sehrou Guirassy. Deze spits van VfB Stuttgart heeft de afgelopen zes wedstrijden maar liefst 11 doelpunten weten te maken, waarmee hij zijn concurrenten ver achter zich laat. Een indrukwekkende prestatie die niet onopgemerkt is gebleven.

Vorig seizoen werd Guirassy nog in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax, maar nu heeft de Duitse krant BILD onthuld dat zijn afkoopclausule twintig miljoen euro bedraagt. Een bedrag waar de internationale topclubs niet van zullen schrikken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sven Mislintat, de technisch directeur van Stuttgart, meerdere keren heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Guirassy. Tot een transfer is het echter niet gekomen en de boomlange spits uit Guinee is nog steeds trouw aan zijn huidige club.

Of er al interesse is van andere clubs is nog onbekend, maar gezien de huidige vorm van Guirassy lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de telefoontjes binnenstromen. De 27-jarige spits heeft dit seizoen namelijk een ongekende scoringsdrift en heeft onlangs zelfs het record van Robert Lewandowski geëvenaard. Lewandowski wist in het seizoen 2020/2021 al eens tien doelpunten te maken in vijf competitiewedstrijden, maar niemand anders heeft dit ooit weten te evenaren. Guirassy heeft dus zijn naam definitief gevestigd in de Bundesliga.

Dankzij de doelpunten van Guirassy staat VfB Stuttgart op dit moment op een knappe derde plaats in de competitie. Een opmerkelijke prestatie, zeker gezien het feit dat de club vorig jaar nog maar net aan degradatie wist te ontsnappen. Met Guirassy in topvorm lijkt Stuttgart dit seizoen echter een geduchte tegenstander te zijn voor iedere ploeg in de Bundesliga. De spits heeft bewezen dat hij een ware sensatie is en het is dan ook niet verwonderlijk dat alle ogen op hem gericht zijn.