×
Home Nieuws Livescore

Ajax richt pijlen op Uruguayaans talent Facundo Torres voor rechtsbuiten

Ajax richt pijlen op Uruguayaans talent Facundo Torres voor rechtsbuiten
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 11:16 uur

Na het vertrek van Sven Mislintat heeft Ajax besloten om door te gaan en zich stilletjes te richten op nieuwe transfers. Volgens de geruchtenmolen is de club zeer geïnteresseerd in het talentvolle Uruguayaanse wonderkind Facundo Torres. De buitenspeler van Orlando City staat hoog op het verlanglijstje van de Amsterdammers.

Of de interesse in Torres al bestond tijdens het bewind van Mislintat is niet bekend, maar gezien de timing lijkt het er wel op. Er is nog geen officieel bod uitgebracht door Ajax. Torres wordt gezien als een investering voor de toekomst. Voordat er verdere stappen worden genomen met betrekking tot de interesse in de Uruguayaan, moet Ajax intern beslissen wie verantwoordelijk wordt voor het technische aspect.

Bij Orlando City is Torres zonder twijfel een gewaardeerde speler. Dit seizoen heeft hij al 27 wedstrijden gespeeld in de MLS, waarin hij twaalf doelpunten heeft gescoord en drie assists heeft gegeven. Het contract van de aanvaller bij Orlando City loopt af in 2025. Met de komst van Torres kan Ajax eindelijk de belangrijke positie op de rechterflank invullen. De Uruguayaan voelt zich het meest op zijn gemak als hij vanaf rechts de aanval kan leiden.