×
Home Nieuws Livescore

Sébastien Haller: Bundelisa-titel verliezen erger dan teelbalkanker

Sébastien Haller: Bundelisa-titel verliezen erger dan teelbalkanker
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 09:48 uur

Voetballer Sébastien Haller heeft in een opmerkelijk interview met het Duitse Bild laten weten dat hij het mislopen van de Bundelisa-titel met Borussia Dortmund erger vond dan zijn diagnose teelbalkanker. De oud-spits van Ajax en FC Utrecht sprak openhartig over zijn gevoelens.

"Het is echt waar", aldus Haller. "De gemiste titel doet me meer pijn dan de diagnose kanker destijds." Hij legde verder uit: "Als je ziek bent, kun je er niets aan doen. Je moet het accepteren en er doorheen gaan. Maar we hadden de titel in eigen handen. We hadden alles zelf kunnen beïnvloeden. In dat geval moet je pijnlijk accepteren dat je misschien fouten hebt gemaakt of verkeerde beslissingen hebt genomen."

De 29-jarige Haller maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Dortmund. Al snel kreeg hij te horen dat er een kwaadaardige tumor in zijn teelballen was ontdekt. Na een intensieve revalidatie maakte hij in januari van dit jaar zijn debuut voor Dortmund. Haller speelde veel wedstrijden en wist indruk te maken met zijn doelpunten. Op de laatste speeldag tegen Mainz miste hij echter een cruciale strafschop, waardoor de titel alsnog naar Bayern München ging.

"Gemiste kansen blijven aan je knagen. Je denkt na over wat je beter had kunnen doen. Maar ik heb ook geleerd, vooral tijdens mijn ziekte, om negatieve dingen niet zo op me af te laten komen", aldus Haller. Hij blijft positief en kijkt vooruit naar de toekomst.