×
Home Nieuws Livescore

Shinji Ono zet punt achter voetbalcarrière na 39 jaar

Shinji Ono zet punt achter voetbalcarrière na 39 jaar
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 09:08 uur

Voormalig voetbalicoon Shinji Ono heeft aangekondigd dat hij zijn voetbalcarrière definitief zal beëindigen. De Japanse legende, die tussen 2001 en 2006 bij Feyenoord uitgroeide tot een ware cultheld, heeft op 44-jarige leeftijd besloten dat het genoeg is geweest.

Ono was sinds 2021 actief bij Hokkaido Consadole Sapporo, een club die uitkomt op het hoogste niveau in Japan. Echter, zijn lichaam heeft hem duidelijk gemaakt dat het niet langer mogelijk is om op professioneel niveau te blijven voetballen. In een mysterieus bericht op zijn Instagram-account deelde Ono zijn besluit met de wereld. "Ik heb het voetbal 39 jaar geleden ontmoet", verklaarde hij. "Nu is het tijd om mijn benen rust te gunnen. Hoewel ik nog een paar wedstrijden te gaan heb, bereid ik me alvast voor op het einde. Bedankt voor alle steun", voegde hij eraan toe.

Gedurende zijn carrière speelde Ono in totaal 112 Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord. Hoewel hij bij de Rotterdammers vele hoogtepunten beleefde, was zijn glansprestatie toch wel in Europees verband. In 2002 speelde hij maar liefst 85 minuten mee in de legendarische UEFA Cup-finale tegen Borussia Dortmund, die met 3-2 werd gewonnen. Na zijn tijd bij Feyenoord had Ono ook nog een kortstondig avontuur bij VfL Bochum en speelde hij zelfs in Australië.

Met zijn aankondiging om te stoppen met voetballen, sluit Shinji Ono een indrukwekkend hoofdstuk in zijn leven af. Zijn talent, passie en toewijding zullen altijd herinnerd worden in de voetbalwereld. Nu is het tijd voor hem om nieuwe wegen te bewandelen en te genieten van welverdiende rust.