×
Home Nieuws Livescore

Ajax-iconen Rep, Mühren en Van Duivenbode ontevreden over clubcrisis

Ajax-iconen Rep, Mühren en Van Duivenbode ontevreden over clubcrisis
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 08:16 uur

Ajax-iconen Rep, Mühren en Van Duivenbode uiten hun ongenoegen over de recente ontwikkelingen bij de club. Volgens het drietal is er dringend behoefte aan verandering om de huidige crisis te bezweren.

Johnny Rep, voormalig vleugelaanvaller bij Ajax tussen 1971 en 1975, is diep teleurgesteld in de situatie in Amsterdam. "Het is verschrikkelijk wat er het afgelopen jaar bij Ajax is gebeurd. Het begon al met de aanstelling van Alfred Shreuder", vertelt hij aan NU.nl. "Daarna kwamen John Heitinga en een Duitser als trainers. Ik ken bijna niemand van die nieuwe spelers en zie totaal geen potentie in hen. Het is belachelijk dat Mislintat (Sven, red.) zoveel vrijheid kreeg. Er moeten nog heel wat mensen bij Ajax vertrekken. En dan bedoel ik degenen die Mislintat zijn gang hebben laten gaan."

Mühren, voormalig middenvelder, gelooft dat trainer Maurice Steijn de situatie nog kan omdraaien in het voordeel van de club. "Wat kan hij doen aan de nieuwe spelers die zijn gekomen? Hij moet werken naar een vast elftal met een Nederlandse kern, met jongens als Silvano Vos, Jorrel Hato en Kenneth Taylor. En tegen de nieuwe aanwinsten zeggen: bewijs eerst maar eens dat je het niveau van Ajax aankunt. Wie ik graag zou zien komen? Louis van Gaal als technisch directeur. Samen met Danny Blind zou hij als echte Ajax-mannen perfect zijn om de club vooruit te helpen. Maar ik betwijfel of ze dat zullen doen", besluit hij.

Ook de 79-jarige Van Duivenboode is van mening dat Steijn niet ontslagen zou moeten worden. "Zet Josep Guardiola voor de groep en zelfs hij kan geen winnend team maken. Iedereen bij Ajax moet accepteren dat dit een ontzettend moeilijk seizoen gaat worden."