×

Barcelona loopt punten mis tegen Mallorca ondanks comeback

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 23:48 uur

FC Barcelona heeft dinsdagavond een teleurstellend resultaat behaald tijdens hun uitwedstrijd tegen RCD Mallorca. De ploeg uit Catalonië, die het moest stellen zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, eindigde uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel op het Spaanse eiland.

Het was niet de eerste keer dat Barcelona moeite had met winnen. Afgelopen weekend hadden ze al grote moeite tegen Celta de Vigo, waar ze uiteindelijk met een spectaculaire comeback een 2-3 overwinning behaalden. Tegen Mallorca, dat momenteel op de vijftiende plaats staat in La Liga, vertoonde de verdediging van Barça opnieuw zwaktes. Vedat Muriqi opende al na acht minuten de score met een verrassende 1-0 voorsprong.

Raphinha, die samen met Ferran Torres en João Félix de aanval vormde, herstelde de schade even later met een krachtig schot. Vlak voor rust, op het moment dat de bezoekers beter in hun spel kwamen, nam Mallorca opnieuw de leiding. Abdón Prat scoorde de 2-1. Félix was in de eerste tien minuten na rust dichtbij de gelijkmaker, maar raakte de paal. Trainer Xavi bracht vervolgens Robert Lewandowski in het veld, maar de Poolse topspits slaagde er niet in om te scoren. Het twintigjarige talent Fermín López slaagde daar wel in. Hij scoorde na een prachtige aanval, waarbij ook de zestienjarige Lamine Yamal betrokken was. Dit bleek het laatste hoogtepunt van de avond te zijn. Ondanks de comeback zal Barcelona vooral balen van het puntenverlies.