×
Home Nieuws Livescore

Oranje Leeuwinnen profiteren van buitenspelgoal zonder VAR

Oranje Leeuwinnen profiteren van buitenspelgoal zonder VAR
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 21:48 uur

In een opmerkelijke wending van het lot, vonden de Oranje Leeuwinnen zichzelf dinsdagavond in Utrecht onverwachts op voorsprong tegen Engeland. Het was Danielle van de Donk die een briljante assist gaf aan Lieke Martens, maar er was één klein probleempje - ze deed dit vanuit een buitenspelpositie. Een situatie die normaal gesproken door de VAR zou worden opgemerkt en teruggedraaid, maar tot grote verbazing van iedereen was er geen VAR aanwezig bij dit duel.

Zelfs Sarina Wiegman, de bondscoach van Engeland, kon niet anders dan toegeven dat het buitenspel was. Ze schreeuwde het uit, smeekte om aandacht van de arbitrage, maar haar woorden werden genegeerd. Het leek wel alsof de voetbalgoden een spelletje met haar speelden, haar smeekbeden werden simpelweg in de wind geslagen.

Terwijl de Oranje Leeuwinnen juichten en de Engelse speelsters verbijsterd achterbleven, werd het duidelijk dat dit een avond vol controverses en onverwachte wendingen zou worden. De fans waren in rep en roer, sommigen juichten, anderen schreeuwden van woede. Het was een emotionele achtbaan die niemand had zien aankomen.

Maar laten we eerlijk zijn, dit is voetbal. Een spel waarin de onvoorspelbaarheid regeert en waarin soms de meest onrechtvaardige beslissingen worden genomen. Het is een spel dat ons keer op keer verrast en ons hart sneller doet kloppen. Dus laten we deze avond van controverses omarmen en genieten van het spektakel dat ons wordt voorgeschoteld. Want uiteindelijk is het juist deze onvoorspelbaarheid die ons zo verliefd maakt op deze prachtige sport.