×
Home Nieuws Livescore

Simeone's interesse in Feyenoord's Gimenez leidt tot bijna-transfer

Simeone's interesse in Feyenoord's Gimenez leidt tot bijna-transfer
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 19:32 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft de jonge voetballer Santiago Gimenez, na een indrukwekkend debuutseizoen bij Feyenoord, zijn trouw aan de club betuigd. Echter, op de valreep van de transfermarkt leek het erop dat de spits toch dichtbij een vertrek stond, zo meldt de gerenommeerde journalist Gianluca Di Marzio.

Volgens Di Marzio was Diego Simeone, de coach van Atlético Madrid, onder de indruk van de prestaties van Gimenez. Hij zou de spits graag naar de Spaanse club hebben gehaald. Opvallend genoeg werd Radamel Falcao, de voormalige idool van Gimenez, zelfs ingeschakeld om hem te overtuigen. Falcao, die ooit zelf als spits voor Atlético Madrid speelde, zou naar verluidt aanwezig zijn geweest bij de onderhandelingen. Het leek erop dat Gimenez een stap richting Spanje zou zetten, maar door tijdsgebrek ging de transfer uiteindelijk niet door.

In plaats daarvan besloot Gimenez zijn contract bij Feyenoord te verlengen, wat mogelijk ook te maken heeft met het vergroten van zijn marktwaarde. Na zijn komst van Cruz Azul in de zomer van 2022 dienden meerdere clubs zich aan voor de Mexicaanse spits. Na een periode als tweede spits te hebben gefungeerd, wist hij in de tweede helft van het seizoen Danilo uit de basis te verdringen bij Feyenoord.

De toekomst van Gimenez blijft dus voorlopig verbonden aan Feyenoord, maar het is duidelijk dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven bij andere clubs. Het zal interessant zijn om te zien hoe zijn carrière zich verder ontwikkelt en of hij in de toekomst alsnog de stap naar een topclub zal maken. Voor nu kan Feyenoord in ieder geval genieten van de aanwezigheid van deze veelbelovende spits.