×
Home Nieuws Livescore

Ajax onder vuur: VEB eist snelheid en transparantie

Ajax onder vuur: VEB eist snelheid en transparantie
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 18:08 uur

Ajax staat onder druk nadat bekend is geworden dat er een mysterieus extern onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van de Borna Sosa-transfer, die werd afgerond door Sven Mislintat. Het onderzoek roept echter nog veel vragen op en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) eist opheldering. In een brief aan de directie en de raad van commissarissen van Ajax stelt de VEB maar liefst elf vragen.

Een van de belangrijkste vragen is of het onderzoek zich beperkt tot de transfers die Mislintat heeft afgerond, of dat er ook andere zaken worden onderzocht. Daarnaast wil de VEB weten wie de opdracht heeft gegeven voor het onderzoek en hoe Ajax kan garanderen dat het onafhankelijk verloopt. Ook is de VEB benieuwd of het functioneren van de directie en de raad van commissarissen onderdeel uitmaakt van het onderzoek.

De VEB dringt erop aan dat het onderzoek zo snel mogelijk wordt afgerond. Eerder werd gesuggereerd dat het onderzoek weken in beslag zou nemen, maar de VEB vindt dit onacceptabel. De druk op Ajax neemt toe en de club zal snel met antwoorden moeten komen om verdere speculatie en onrust te voorkomen.