×
Home Nieuws Livescore

Ajax Supportersvereniging wil dialoog met Halsema na uitlatingen Klassieker

Ajax Supportersvereniging wil dialoog met Halsema na uitlatingen Klassieker
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 17:16 uur

De Supportersvereniging van Ajax heeft aangegeven dat ze graag in gesprek willen met een prominente politicus naar aanleiding van haar recente uitspraken. De politicus, die maandagavond haar standpunt kenbaar maakte tijdens een televisie-interview, pleit voor strenge maatregelen naar aanleiding van de onrustige gebeurtenissen tijdens de laatste wedstrijd.

"Het is echt schandalig wat er zondag heeft plaatsgevonden," aldus de politicus tijdens het interview. Ze doelde hiermee op de ongeregeldheden die zich voordeden tijdens de dramatische Klassieker van afgelopen zondag. Vervolgens noemde ze enkele mogelijke maatregelen die genomen zouden kunnen worden. "Naast individuele fouillering en het plaatsen van netten, moeten er ook stadionverboden worden opgelegd, zelfs levenslang indien nodig. Ik kan dit desnoods afdwingen. Wat ik ook van mening ben dat er moet gebeuren, is het leeghouden van bepaalde vakken. Als er zoveel wangedrag is bij een specifieke groep hooligans... Dit is niet de eerste keer."

Fabian Nagtzaam, de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, heeft gereageerd op de uitspraken van de politicus in een interview met Trouw. "We willen graag in gesprek gaan met de politicus om haar argumenten te horen. We begrijpen dat de politie onder druk staat, maar het is te verregaand om hele vakken leeg te laten. Het individu misdraagt zich, de overgrote meerderheid niet. Bij Ajax zijn er het afgelopen seizoen geen incidenten geweest. Sinds april zijn er 49 wedstrijden gestaakt, maar geen enkele bij Ajax. We begrijpen dat de excessen van zondag voor een bepaald beeld zorgen, maar laten we alsjeblieft terugkeren naar de redelijkheid."

Nagtzaam is van mening dat de focus bij nieuwe maatregelen niet moet liggen op het aanpakken van een hele groep. "We moeten de individuen aanpakken die zich misdragen en ervoor zorgen dat er streng wordt gehandhaafd in de stadions. Ik weet niet of dit overal gebeurt. Het gaat om een kleine groep individuen die aangepakt moeten worden. We zijn tegen algemene maatregelen."