×
Home Nieuws Livescore

Pep Guardiola moet puzzelen met blessures en vermoeide spelers voor League Cup-duel

Pep Guardiola moet puzzelen met blessures en vermoeide spelers voor League Cup-duel
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 15:48 uur

Pep Guardiola kampt met een flinke dosis pech, ongemakken en uitgeputte spelers in zijn team in aanloop naar het League Cup-duel met Newcastle United op woensdagavond. De coach meldt dat hij niet kan rekenen op een aantal belangrijke spelers, zoals Bernardo Silva, John Stones, Kevin De Bruyne en Mateo Kovacic.

Om die reden heeft Guardiola besloten om niet met zijn sterkste elftal te starten tegen Newcastle. "Sommige spelers die al veel wedstrijden in de benen hebben, zullen niet meespelen tegen Newcastle", verklaarde de trainer tijdens de persconferentie op dinsdag. "De League Cup is een uitgelezen kans om spelers die minder speeltijd hebben gehad, wat minuten te geven. Maar ik ga geen onnodige risico's nemen. Enkele jeugdspelers krijgen dus de kans en als mijn rug het toelaat, speel ik misschien zelfs nog even mee."

Desondanks neemt Manchester City het duel "zeer serieus". "Spelers willen strijden voor de prijzen. Het probleem is dat ze gebrek hebben aan rust, vooral mentaal. En dan hebben we ook nog eens een loting waar niemand op zit te wachten, want Newcastle is een van de beste teams ter wereld. Maar dat is voor ons ook weer een mooie uitdaging", aldus Guardiola.