×
Home Nieuws Livescore

Risicovolle opbouw: Van de Ven onthult heilige instructies Tottenham-manager

Risicovolle opbouw: Van de Ven onthult heilige instructies Tottenham-manager
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 13:48 uur
Laatst geüpdatet: maandag 2 oktober 2023 09:43 uur

In een opmerkelijke onthulling heeft Micky van de Ven laten weten dat de opbouw van het spel heilig is voor Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou. De Nederlandse verdediger heeft zich in de Britse media verantwoord voor de risico's die hij neemt aan de bal.

Volgens Van de Ven krijgen de spelers van de Spurs duidelijke instructies van Postecoglou. Dit werd bijna fataal tijdens de Londense derby tegen Arsenal. Gabriel Jesus onderschepte de bal op de rand van het zestienmetergebied, maar vergat de enorme kans te benutten.

In de Engelse media wordt Van de Ven gevraagd naar zijn rol in de risicovolle opbouw van Tottenham. "Ik heb geen keus", verklaart de voormalige FC Volendam-speler. "Er zijn spelers die niet graag aan de bal zijn, die bang zijn om hem te verliezen. Maar onze trainer zegt dat we het gewoon moeten blijven proberen. Zelfs als we drie ballen op rij verliezen, wil hij niet dat we de bal de tribune in schieten, maar dat we het nog een keer proberen."

Van de Ven is tevreden met de aanpak van Postecoglou. "Als centrale verdediger is het fijn om te weten dat als je de bal verliest en er ontstaat een grote kans, de trainer dan schreeuwt dat je het nog een keer moet proberen. Het geeft ons vertrouwen om steeds opnieuw op te bouwen. Natuurlijk brengt dit risico met zich mee, maar als het lukt, geeft het altijd een goed gevoel."