×
Home Nieuws Livescore

Xabi Alonso topfavoriet voor trainerschap Real Madrid, meldt MARCA

Xabi Alonso topfavoriet voor trainerschap Real Madrid, meldt MARCA
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 13:32 uur

Real Madrid heeft een verrassende keuze gemaakt voor hun nieuwe trainer. Xabi Alonso, de voormalige speler van de club, is de topfavoriet om komend seizoen aan het roer te staan bij de Koninklijke. De 41-jarige Spanjaard heeft indruk gemaakt met zijn werk bij Bayer Leverkusen en heeft de clubleiding weten te overtuigen, zo meldt MARCA.

Alonso heeft een rijke geschiedenis bij Real Madrid. Als voormalig middenvelder speelde hij vijf seizoenen voor de club, waarin hij onder andere La Liga en de Champions League won. Na zijn spelerscarrière begon Alonso als jeugdtrainer bij de Spaanse grootmacht. Via Real Sociedad B kwam hij in oktober 2022 bij Leverkusen terecht.

Bij Leverkusen gaat het Alonso voor de wind. Hij heeft het team in korte tijd naar zijn hand weten te zetten. Vorig seizoen eindigde Leverkusen als zesde en op dit moment staan ze zelfs samen met Bayern München bovenaan in de Bundesliga. Ook zijn speelstijl maakt indruk, wat ervoor heeft gezorgd dat Real Madrid nu zijn oog op hem heeft laten vallen.

"Alonso is de grote favoriet om Ancelotti op te volgen", zegt MARCA-verslaggever Matías Prats. "Ik twijfel er niet aan dat hij de nieuwe coach van Los Blancos zal worden. Op dit moment is hij de eerste keuze." Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van Ancelotti. De ervaren Italiaan zou vanaf komende zomer bondscoach van Brazilië kunnen worden.

Opvallend genoeg staat Alonso ook op het lijstje van Liverpool als mogelijke opvolger van Jürgen Klopp, zo meldde BILD eerder deze maand. De Spanjaard speelde vijf jaar voor The Reds, waar hij ook de Champions League mee won. Het belooft dus een interessante zomer te worden voor Alonso, waarbij hij mogelijk voor een lastige keuze komt te staan.