×
Home Nieuws Livescore

Roep om terugkeer Overmars bij Ajax groeit, maar hoop lijkt klein

Roep om terugkeer Overmars bij Ajax groeit, maar hoop lijkt klein
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 09:32 uur

Na het vertrek van Sven Mislintat begint er bij de fanatieke supporters van Ajax een steeds luidere roep om de terugkeer van een oude bekende: Marc Overmars. Tijdens de tumultueuze Klassieker werd de naam van de technisch directeur van Royal Antwerp al meerdere malen gescandeerd, maar volgens bronnen bij Het Nieuwsblad is de kans op een hereniging met Ajax niet bijzonder groot.

"Ajax en Overmars? Dat is verleden tijd", zo vertellen insiders dichtbij Royal Antwerp aan de Belgische krant. Een mogelijke terugkeer naar Ajax zou te veel gevoeligheden met zich meebrengen, aangezien er nog steeds medewerkers bij de Amsterdamse club werkzaam zijn die destijds slachtoffer waren van ongepaste berichten. Bovendien schijnt Overmars na zijn hartaanval in 2022 behoefte te hebben aan stabiliteit, iets wat hij momenteel vindt bij Antwerp waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft.

Marc Overmars is sinds 21 maart 2022 werkzaam als technisch directeur bij Antwerp en heeft daar al indrukwekkende successen behaald. Zo werd hij met de Belgen kampioen en won hij de Beker van Belgiƫ in het vorige seizoen. Daarnaast heeft hij de gewaardeerde trainer Mark van Bommel aangesteld en heeft hij de selectie versterkt met Nederlandse spelers zoals Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en vorig seizoen ook Calvin Stengs.

Bij de Ajax-fans is vooral de hoop op een terugkeer van Overmars groot. Intern zijn er echter nog geen berichten naar buiten gekomen dat zijn naam ter sprake is gekomen tijdens vergaderingen. Sven Mislintat werd uiteindelijk aangesteld als de eerste echte opvolger van Overmars, maar na een teleurstellende eerste transferperiode werd hij afgelopen zondag ontslagen.