×
Home Nieuws Livescore

Ajax laat juridische stappen varen en speelt Klassieker zonder publiek

Ajax laat juridische stappen varen en speelt Klassieker zonder publiek
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 09:16 uur

In een verrassende wending heeft Ajax besloten om geen juridische stappen te ondernemen tegen de KNVB. Dit betekent dat de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord woensdag zal worden uitgespeeld, zij het zonder publiek. Het gevolg hiervan is dat de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam wordt uitgesteld naar een later moment.

Het besluit van de KNVB om de wedstrijd te verplaatsen kwam na uitgebreid overleg met alle betrokken partijen. Feyenoord stemde in met het besluit, maar Ajax wilde aanvankelijk de wedstrijd tegen FC Volendam spelen. De club dreigde zelfs met juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft uiteindelijk besloten om daarvan af te zien. Dit heeft geleid tot teleurstelling bij FC Volendam, aangezien zij nu op een ander moment tegen Ajax moeten spelen.

De aanleiding voor het besluit van de KNVB was de onrust tijdens de Klassieker van afgelopen zondag. De wedstrijd werd stilgelegd nadat Ajax-fans tweemaal vuurwerk op het veld hadden gegooid. Daarnaast bestormde een deel van de Amsterdamse fans de hoofdingang en richtte vernielingen aan. In eerste instantie hoopte Feyenoord dat de wedstrijd als een 0-3 overwinning voor hen zou worden afgedaan, maar de KNVB ging hier niet mee akkoord.

Ajax heeft laten weten dat de mensen die een kaartje hebben voor de wedstrijd tegen FC Volendam spoedig zullen worden geïnformeerd over de nieuwe datum. Daarnaast zal de club in gesprek gaan met de KNVB over de manier waarop besluiten worden genomen. Volgens de clubleiding van Ajax is er onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de verschillende clubs, wat kan leiden tot willekeurige en ongemotiveerde beslissingen.

Al met al belooft de uitgestelde Klassieker tussen Ajax en Feyenoord een spannende wedstrijd te worden, zij het zonder de aanwezigheid van supporters. Het is afwachten hoe de clubs zich zullen opstellen en welke gevolgen dit besluit zal hebben voor de verdere competitie.