×
Home Nieuws Livescore

Ajax verliest laatste oefenduel van Dortmund met debutant Medic; Kudus mogelijk laatste wedstrijd in Ajax-shirt.

Ajax verliest laatste oefenduel van Dortmund met debutant Medic; Kudus mogelijk laatste wedstrijd in Ajax-shirt.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 19:12 uur

Ajax verliest laatste oefenduel tegen Dortmund met debutant Medic in de gelederen. Het oefenduel tussen Ajax en Borussia Dortmund markeert het einde van de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de Amsterdammers. In de basisopstelling van Ajax staan onder andere zomeraanwinst Benjamin Tahirovic en Mohamed Kudus, die mogelijk zijn laatste wedstrijd in een Ajax-shirt speelt. Er gaan geruchten dat Kudus in verband wordt gebracht met een overstap naar Brighton & Hove Albion, hoewel er nog geen definitieve overeenkomst is bereikt tussen de clubs. Het centrale duo in de verdediging wordt gevormd door Jorrel Hato en Olivier Aertssen.

De nieuwelingen Diant Ramaj, Carlos Forbs en Jakov Medic maken deel uit van de selectie tegen Dortmund, maar beginnen op de bank. Trainer Maurice Steijn geeft de voorkeur aan Anass Salah-Eddine als linksachter, waardoor Owen Wijndal als wisselspeler begint.

De opstelling van Ajax is als volgt: Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Tahirovic, Klaassen, Taylor; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

De opstelling van Borussia Dortmund is als volgt: Meyer; Ryerson, Hummels, Süle, Bensebaini; Can, Brandt, Sabitzer; Malen, Haller, Reus.