×
Home Livescore

Ajax mist kans op vroege komst Kroes, Huntelaar en De Lang vormen technisch hart

Ajax mist kans op vroege komst Kroes, Huntelaar en De Lang vormen technisch hart
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 23:16 uur

Ajax heeft een gemiste kans gehad om Alex Kroes eerder naar Amsterdam te halen, maar volgens het Algemeen Dagblad zal dat niet gebeuren. Ajax hoefde alleen maar te voldoen aan een pakket 'toekomstige afspraken', maar ze wachten nu tot maart op Kroes. Hierdoor is het mogelijk dat hoofdscout Kelvin de Lang en technisch manager Klaas-Jan Huntelaar het technische hart zullen vormen tijdens de winterse transferperiode.

Vanwege een concurrentiebeding zal Kroes pas vanaf maart de overstap maken naar Ajax, waar momenteel een chaos heerst. Technisch directeur Sven Mislintat werd zondag ontslagen, terwijl Jan van Halst tijdelijk de algemeen directeur is. Het AD meldt dat Ajax geen haast heeft om Kroes eerder aan te stellen om de chaos te verminderen. De nieuwe algemeen directeur gaat er zelf ook vanuit dat hij pas medio maart zal beginnen. Dit blijkt ook uit zijn persoonlijke plannen voor na de jaarwisseling, waarin hij een wereldreis gaat maken in 2024.

Volgens de krant had Ajax echter de mogelijkheid om Kroes eerder binnen te halen. "Als Ajax de nieuwe baas eerder wilde verwelkomen, hoefden ze geen miljoenen aan afkoopsom te betalen, zoals algemeen wordt aangenomen. AZ stelde een pakket aan toekomstige afspraken tussen beide clubs als eis. Met deze afspraken wil AZ voorkomen dat Ajax bijvoorbeeld personeel wegkaapt", aldus het AD.

Het lijkt er echter niet op dat Ajax momenteel van plan is om alsnog werk te maken van een vervroegde komst van Kroes. Het afbreukrisico lijkt met de huidige onrust ook hoger te liggen. De vraag is nu hoe Ajax de vacante positie van technisch directeur zal invullen tijdens de winterse transferperiode. Het is niet ondenkbaar dat Huntelaar en De Lang, die tot nu toe een goede indruk hebben gemaakt in Amsterdam, deze rol op zich zullen nemen. Een dergelijke tijdelijke oplossing lijkt het meest voor de hand te liggen, totdat Kroes zijn langverwachte entree maakt in de Johan Cruijff Arena.