×
Home Livescore

Jong Ajax faalt tegen FC Eindhoven in Amsterdamse thriller

Jong Ajax faalt tegen FC Eindhoven in Amsterdamse thriller
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 22:40 uur

In een enerverende wedstrijd op de Toekomst slaagde Jong Ajax er maandagavond niet in om een sprankje sportief succes te behalen in Amsterdam. Tegen FC Eindhoven kregen ze in de absolute slotfase een bittere pil te slikken met de late gelijkmaker van Ozan Kökcü, die de eindstand op 1-1 bracht.

Jong Ajax begon de wedstrijd met Anass Salah-Eddine als linksback. Opmerkelijk genoeg had hij een dag eerder nog speelminuten gemaakt tijdens de Klassieker. Het lijkt erop dat Salah-Eddine woensdag opnieuw in actie zal komen, wanneer het duel met Feyenoord wordt hervat. Hij stond immers op het veld toen de wedstrijd definitief werd gestaakt. Daarnaast kreeg Diant Ramaj, de doelman die onderwerp van discussie was na de uitspraken van de inmiddels ontslagen Sven Mislintat, een basisplaats boven Jay Gorter.

Salah-Eddine speelde een belangrijke rol bij de openingstreffer van Jong Ajax. Met een assist op Jaydon Banel zorgde hij ervoor dat zijn ploeg op voorsprong kwam. Lange tijd leek Jong Ajax af te stevenen op een overwinning tegen het nog ongeslagen FC Eindhoven, maar in de slotfase werd hun hoop de grond in geboord. Kökcü, de broer van Orkun, wist diep in blessuretijd de 1-1 te maken, waardoor ook Jong Ajax met teleurstelling moest dealen.

De wedstrijd werd nog even opgeschrikt door een opmerkelijk incident, waarbij een van de betrokkenen de vierde official aansprak met de woorden: "Hey vierde man! Heb je niets gezien?!" Een moment van frustratie dat de spanning van de wedstrijd weerspiegelde.

Het blijft spannend om te zien hoe Jong Ajax zich verder zal ontwikkelen in het seizoen, met de nodige ups en downs die inherent zijn aan het sportieve avontuur.