×
Home Nieuws Livescore

FC Volendam woedend op KNVB: Klassieker verstoort wedstrijdschema

FC Volendam woedend op KNVB: Klassieker verstoort wedstrijdschema
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 22:32 uur

FC Volendam in alle staten na besluit KNVB

De KNVB heeft tot grote woede van FC Volendam besloten om de Klassieker woensdag uit te laten spelen. Dit heeft tot gevolg dat het duel tussen Ajax en FC Volendam, dat oorspronkelijk woensdagavond gepland stond, opnieuw wordt uitgesteld. Voorzitter Jan Smit is verbijsterd en woedend dat hij dit via het internet heeft moeten vernemen.

Het duel tussen Ajax en Volendam, dat aanvankelijk woensdag om 21.00 uur zou plaatsvinden, zal naar verwachting nu ergens in november worden gespeeld vanwege de problemen rondom de Klassieker. "De algemeen directeur en jurist zijn onderweg naar Zeist, Arne Slot spreekt voor de camera over competitievervalsing en de KNVB buigt als een knipmes", aldus een boze Smit tegenover De Telegraaf.

Smit benadrukt dat hij niets tegen Feyenoord heeft, maar dat dit een probleem is tussen Ajax en Feyenoord. "Wij worden er nu onterecht bij betrokken. Ongeveer veertig keer eerder is een wedstrijd definitief gestaakt en telkens werd deze op het eerstvolgende beschikbare moment ingehaald. Maar nu lijken er andere regels te gelden. Het lijkt er helaas op dat bepaalde clubs belangrijker zijn voor de KNVB dan andere."

De bestuurder van Volendam heeft het gevoel dat de KNVB eerder de wensen van grote clubs wil vervullen dan dat ze oog hebben voor de kleinere clubs. "Een voetbalbond hoort er te zijn voor al haar leden. Maar wij kunnen niet ontkennen dat het belang van Feyenoord, dat aangeeft de gestaakte wedstrijd tegen Ajax niet in november te willen spelen, zwaarder weegt dan dat van FC Volendam. We zullen dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten om een paar plaatsen te stijgen. Denk je dat wij Ajax niet liever treffen als ze in crisis verkeren?"

Smit geeft een voorbeeld om zijn punt te verduidelijken. "Stel je voor dat het andersom was geweest. Ajax-Volendam was zondag gestaakt en woensdag stond Ajax-Feyenoord op het programma. Hoe groot was dan de kans dat de Klassieker verplaatst zou worden? Nul procent. Dus dit is puur het pleasen van de grote club ten koste van de kleine. Iets waar AZ de KNVB al veel langer van beschuldigt."

Naast het besluit zelf is Smit ook zeer ontstemd over het feit dat de KNVB geen direct contact met hem heeft opgenomen. "Het is belachelijk dat we niet betrokken zijn bij enig overleg en dat ik zelf contact moet opnemen met Jan Bluyssen, manager competitiezaken, nadat ik op internet lees dat onze wedstrijd van woensdag is geschrapt. Twee dagen van tevoren! Mensen hebben kaartjes gekocht voor het uitvak en het is nog maar de vraag of zij in november ook kunnen gaan. En de KNVB lijkt het niets te interesseren."