×
Home Nieuws Livescore

Halsema eist harde maatregelen na ongeregeldheden bij De Klassieker

Halsema eist harde maatregelen na ongeregeldheden bij De Klassieker
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 22:24 uur

Amsterdamse burgemeester pleit voor drastische maatregelen na onrust bij De Klassieker

Amsterdam, Nederland - Na de recente ongeregeldheden tijdens en rondom De Klassieker, heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam een krachtig standpunt ingenomen. Ze roept op tot strengere veiligheidsmaatregelen in de Johan Cruijff Arena, waaronder het ophangen van netten en het leeghouden van bepaalde vakken.

De gebeurtenissen van afgelopen zondag hebben een bekend verhaal opgeleverd. Ajax-fans vertoonden hun slechtste gedrag door de wedstrijd opzettelijk te laten staken en vervolgens chaos te veroorzaken rondom het stadion. Een dag na het incident sprak Halsema duidelijke taal tijdens een interview met Nieuwsuur. "Ajax moet ervoor zorgen dat er bij toekomstige wedstrijden één-op-één fouillering plaatsvindt. Daarnaast ben ik van mening dat er netten moeten worden opgehangen bij de F-Side. Dit kan gewoon niet langer zo doorgaan."

Halsema, duidelijk gefrustreerd, vervolgde: "Het is werkelijk beschamend wat er gisteren is gebeurd. Van de 52 duizend aanwezigen in het stadion heeft slechts een klein deel zich misdragen. Het overgrote deel van de Ajax-fans heeft een kaartje gekocht en wil gewoon de wedstrijd zien, ondanks de teleurstellingen. Het gedrag van een kleine groep verpest het voor iedereen en dat moet afgelopen zijn."

De burgemeester gaat zelfs zo ver dat ze wil dat de F-Side leeg blijft tijdens Ajax-wedstrijden. "Naast één-op-één fouillering en het ophangen van netten, moeten er ook stadionverboden worden uitgedeeld, desnoods levenslang. Indien nodig, zal ik dit afdwingen. Wat ik ook vind dat er moet gebeuren, en in eerste instantie zou de club dit moeten doen, is het leeghouden van bepaalde vakken. Als er zoveel wangedrag is bij één groep hooligans... Dit is niet de eerste keer."

Met haar oproep voor strengere maatregelen hoopt Halsema een einde te maken aan de onrust en de veiligheid van supporters en spelers te waarborgen. Het is nu aan Ajax om te bepalen hoe ze hiermee omgaan en welke maatregelen ze zullen treffen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.