×
Home Nieuws Livescore

Dick Advocaat in gesprek met Curaçao voor bondscoachrol

Dick Advocaat in gesprek met Curaçao voor bondscoachrol
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 22:16 uur

Dick Advocaat, de ervaren voetbalcoach die binnenkort zijn 76e verjaardag viert, heeft bevestigd dat hij in gesprek is met de voetbalbond van een exotisch eiland. Het gaat om Curaçao, een land dat mogelijk een nieuwe bondscoach nodig heeft. Advocaat heeft dit nieuws zelf naar buiten gebracht tijdens een interview met Veronica Offside.

Hoewel er nog geen definitieve overeenkomst is bereikt, is Advocaat serieus geïnteresseerd in de functie. Hij benadrukt echter dat er nog enkele zaken moeten worden besproken voordat hij zijn handtekening zet. Een van de belangrijkste punten is het verbeteren van de organisatie rondom het nationale team. Advocaat is van mening dat de faciliteiten, zoals hotels en vliegtuigen, op Curaçao moeten worden opgewaardeerd om de spelers een optimale ervaring te bieden.

De voormalige bondscoach van België, die veertien jaar geleden vergelijkbare veranderingen doorvoerde, erkent dat er een verschil is tussen de financiële situatie van België en Curaçao. Toch is hij onder de indruk van de inzet van de Curaçaose spelers om de organisatie te verbeteren, ondanks de beperkte middelen. Advocaat benadrukt echter dat hij nog niet definitief heeft besloten of hij de functie zal aanvaarden. Het is allemaal nog in een pril stadium.

Kortom, Dick Advocaat is in gesprek met de voetbalbond van Curaçao en overweegt serieus om bondscoach van het land te worden. Er zijn echter nog enkele zaken die besproken moeten worden, met name de verbetering van de organisatie rondom het nationale team. Advocaat is onder de indruk van de inzet van de spelers, maar heeft nog geen definitieve beslissing genomen.