×
Home Nieuws Livescore

Gestaakte Klassieker kan grote gevolgen hebben voor Nederlands voetbal

Gestaakte Klassieker kan grote gevolgen hebben voor Nederlands voetbal
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 21:40 uur

De afgelaste Klassieker van afgelopen zondag in de Johan Cruijff ArenA zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor het Nederlandse voetbal. Dit beweren Marco van Basten en Ruud Gullit tijdens een uitzending van Rondo op maandagavond.

"Deze situatie zal alleen maar meer problemen veroorzaken, dat is niet verstandig", aldus Van Basten, doelend op de beslissing van Ajax om niet akkoord te gaan met het plan van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond maakte op maandagmiddag bekend dat de Klassieker op woensdag gespeeld zou worden. Ajax is het hier niet mee eens en overweegt nu juridische stappen te ondernemen.

Na afloop van de gestaakte wedstrijd zochten leden van de harde kern de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA op, met als gevolg een enorme ravage. "Nu komt Nederland weer negatief in het nieuws", zegt Gullit, waarop Dennis Te Kloese (algemeen directeur Feyenoord) aanvult: "Buitenlandse mensen begrijpen niet hoe dit kan gebeuren."

Mogelijk zullen tegenstanders van Nederlandse teams in Europa nu extra voorzorgsmaatregelen treffen. "Bij Europese wedstrijden zullen er waarschijnlijk extra maatregelen genomen worden vanwege de Nederlandse teams die daar naartoe gaan. Dat willen we allemaal vermijden." Van Basten benadrukt tot slot dat het Nederlandse voetbal, en met name Ajax, aanzienlijk gezichtsverlies heeft geleden. "Dit is zo slecht voor Ajax, zo slecht voor het voetbal."