×
Home Nieuws Livescore

Aangifte tegen PSV-supporters na vernielingen in Stadion Feijenoord tijdens Johan Cruijff Schaal. Directeur Lilian de Leeuw geschrokken: "Dit hebben we nog nooit meegemaakt".

Aangifte tegen PSV-supporters na vernielingen in Stadion Feijenoord tijdens Johan Cruijff Schaal. Directeur Lilian de Leeuw geschrokken:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 18:48 uur

PSV-supporters aangeklaagd na incident in Stadion Feijenoord

Lilian de Leeuw, de directeur van Stadion Feijenoord, heeft geschokt gereageerd op het incident dat plaatsvond tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV (1-0). Tijdens deze eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen hebben supporters van PSV vernielingen aangericht in het Rotterdamse stadion, waarbij een aantal mensen lichtgewond raakten.

In een interview met RTV Rijnmond gaf De Leeuw aan dat ze nog nooit zoiets had meegemaakt. "Ik werk hier pas kort, maar anderen zijn hier al veel langer en ook zij hebben dit nog nooit eerder gezien", aldus De Leeuw. "We organiseren al dertig jaar lang wedstrijden, zelfs op Europees niveau, en er is nooit iets misgegaan. Tot nu. Het is ongelooflijk dat mensen bewust zoveel schade kunnen aanrichten. Ik ben echt geschrokken, vooral omdat het de veiligheid van anderen in gevaar brengt. Als je de beelden terugziet, is het gewoon waanzin."

De financiële schade is op dit moment nog niet bekend. "Daar gaan we maandag mee aan de slag", zei De Leeuw. "We zullen een onafhankelijk expert inschakelen om het onderzoek uit te voeren, zodat er geen discussie kan ontstaan. Uiteindelijk zullen we PSV verantwoordelijk stellen, zoals gebruikelijk is. Hoe de financiële afhandeling precies zal verlopen, moeten we nog uitzoeken, omdat de laatste keer dat deze wedstrijd in De Kuip werd gespeeld in 2018 was en we de reglementen moeten raadplegen. Maar onze prioriteit ligt bij het creëren van een veilig stadion voor iedereen. Geld is dan niet het belangrijkste, maar vooral het handhaven van de veiligheid en het bestraffen van de verantwoordelijken."