×
Home Livescore

Revolutie in scouting Ajax: Mislintat botst met zaakwaarnemers en cowboys

Revolutie in scouting Ajax: Mislintat botst met zaakwaarnemers en cowboys
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 18:32 uur

Ajax ondergaat een revolutionaire verandering in de scoutingafdeling, zo meldt een anonieme bron aan een lokale krant. Sven Mislintat, voormalig technisch directeur van de club, had grootse plannen om de scoutingafdeling op zijn kop te zetten na de transferperiode.

Volgens de bron heeft Mislintat bewust de avances van anderen genegeerd, wetende dat dit hem niet in dank zou worden afgenomen. Hij benadrukte dat hij alleen het belang van de club voor ogen had. Dit blijkt onder andere uit het vertrek van interim-trainer John Heitinga, waar Mislintat zijn eigen visie volgde zonder compromissen te sluiten. Hierdoor heeft hij echter de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen tegen zich in het harnas gejaagd.

Mislintat had ook kritiek op de scoutingafdeling. Hij vond het belachelijk dat volwassen mannen weigerden om met elkaar te vergaderen in het belang van de club. Hij vond dat de scouting was blijven hangen in het verleden en was van plan om deze tak na de transferperiode te vernieuwen. Deze verjongingsslag zorgde echter voor toenemende kritiek op zijn solistische werkwijze.

Tijdens de transferperiode haalde Mislintat Benjamin Tahirovic binnen, een relatief onbekende speler. Dit bevestigde zijn overtuiging dat wanneer je in het wilde westen van het voetbal met goede intenties het roer omgooit, je vijanden maakt. Hij werd geraakt door de vijandigheid die hij bij Ajax ervoer.

Al met al lijkt het erop dat Mislintat vastbesloten was om zijn stempel te drukken op de scoutingafdeling van Ajax. Zijn plannen om de afdeling te vernieuwen en te verjongen werden echter niet door iedereen gewaardeerd. Het is nog maar de vraag wat de toekomst zal brengen voor de scoutingafdeling van de club.