×
Home Nieuws Livescore

KNVB-manager reageert op besluit Klassieker: "Volendam in lastige situatie"

KNVB-manager reageert op besluit Klassieker:
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 17:48 uur

In een opmerkelijke wending heeft Jan Bluyssen, de manager van competitiezaken betaald voetbal, een uitgebreide reactie gegeven op het besluit om de langverwachte Klassieker aanstaande woensdag om 14.00 uur te laten plaatsvinden. Bluyssen erkent dat dit besluit voor FC Volendam vervelend is, maar benadrukt dat beide clubs hebben aangegeven de wedstrijd te willen uitspelen.

Normaal gesproken stond de wedstrijd tussen Ajax en Volendam op het programma voor woensdag. Echter, het competitiebestuur heeft maandag besloten dat de Klassieker op dat tijdstip in een lege Johan Cruijff Arena zal worden gespeeld. "We hebben gehoor gegeven aan de wens van beide clubs om de wedstrijd door te laten gaan. Ajax had liever een later tijdstip gehad, maar we hebben ervoor gekozen om de wedstrijd op gelijke voorwaarden te laten plaatsvinden", aldus Bluyssen in een interview met ESPN.

Het besluit om de wedstrijd te vervroegen heeft echter ook tot onvrede geleid bij Volendam. Bluyssen begrijpt de lastige situatie waarin de club zich bevindt en toont begrip voor hun standpunt. "We zijn ons ervan bewust dat we Volendam in een lastig parket brengen. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest en we hebben alle begrip voor hun situatie. We hebben echter gekozen om de wedstrijd sneller te laten plaatsvinden, omdat dit de omstandigheden van de wedstrijd meer gelijk maakt."

Voor de KNVB staat het besluit nu definitief vast. "Vanuit onze kant is dit een definitief besluit. De wedstrijd zal woensdag om 14.00 uur plaatsvinden. Het is aan de clubs om te beslissen wat ze hiermee willen doen." Er gaan geruchten dat Ajax overweegt juridische stappen te ondernemen en twee opties heeft: niet spelen of een kort geding aanspannen.

Het is duidelijk dat dit besluit voor de nodige opschudding zorgt in de voetbalwereld. De Klassieker zal hoe dan ook doorgaan, maar de vraag blijft hoe de betrokken clubs hiermee om zullen gaan. De spanning stijgt en de fans wachten vol spanning af op wat er woensdag zal gebeuren.