×
Home Nieuws Livescore

Supportersvereniging Ajax woedend: Klassieker zonder publiek in Arena

Supportersvereniging Ajax woedend: Klassieker zonder publiek in Arena
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 17:32 uur

De fanclub van de Amsterdamse voetbalclub, SV Ajax, heeft gereageerd op het verrassende besluit van de Nederlandse voetbalbond, de KNVB, om de langverwachte Klassieker in een lege Johan Cruijff Arena te laten plaatsvinden. Dit nieuws kwam als een schok voor de supporters, aangezien op diezelfde dag oorspronkelijk de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam gepland stond.

De Supportersvereniging Ajax is absoluut niet te spreken over deze beslissing. Niet alleen worden de uitsupporters van FC Volendam hierdoor benadeeld, maar ook duizenden losse kaartkopers en tienduizenden seizoenkaarthouders van Ajax worden gedupeerd. Deze trouwe supporters hadden deze wedstrijd al lang in hun agenda staan en waren volop bezig met de voorbereidingen. De wedstrijdorganisatie was al in volle gang, met stewards, cateringpersoneel, veiligheidsmensen en vrijwilligers die al waren ingehuurd.

"Supporters hadden plannen gemaakt, vrij genomen van hun avonddienst en rekenden op de wedstrijd op woensdagavond", aldus de verontwaardigde fanclub. SV Ajax heeft geprobeerd contact op te nemen met de KNVB, maar tot op heden zonder succes. Blijkbaar heeft niemand binnen de KNVB de moeite genomen om de telefoon op te nemen. De Supportersvereniging Ajax voelt zich buitengesloten en betreurt deze beslissing ten zeerste.

Het besluit van de KNVB lijkt onwrikbaar. Ajax staat nu voor een lastige keuze: niet spelen of een kort geding aanspannen om alsnog hun gelijk te halen.