×
Home Nieuws Livescore

Ajax weigert akkoord met KNVB over restant Klassieker

Ajax weigert akkoord met KNVB over restant Klassieker
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 16:32 uur

In een onverwachte wending heeft Ajax besloten niet akkoord te gaan met de beslissing van het competitiebestuur over het restant van de Klassieker. De KNVB had aangekondigd dat de wedstrijd op woensdagmiddag om 14.00 uur zou worden hervat, maar alles blijkt nog onder voorbehoud te zijn.

Maandag vond er een vergadering plaats tussen Feyenoord, Ajax en het competitiebestuur om te bespreken of en wanneer de Klassieker zou worden uitgespeeld. De KNVB maakte later bekend dat de wedstrijd woensdag om 14.00 uur zou worden hervat, in minuut 55, en zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA. Echter, Ajax heeft nu via officiële kanalen laten weten niet akkoord te gaan met deze beslissing.

Op de clubsite van Ajax valt te lezen dat zij het wangedrag dat tot het staken van de Klassieker heeft geleid afkeuren. Ze vinden het jammer dat veel voetballiefhebbers hier de dupe van zijn geworden. Vanuit Ajax' oogpunt zou de eerste week van november het meest geschikte moment zijn om de wedstrijd tegen Feyenoord uit te spelen, aangezien er dan geen nationale en internationale duels gepland staan en er een bekerronde wordt gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. Opvallend genoeg is FC Volendam wel betrokken bij deze bekerronde en zij hebben ook al hun ongenoegen geuit over het besluit van de KNVB.

Ajax overweegt zelfs juridische stappen te ondernemen, omdat zij vinden dat niet alleen de clubs, maar ook de supporters de dupe zijn van het laten uitspelen van een gestaakt duel. Het competitie- en bekerprogramma zou nu namelijk worden aangepast voor vier clubs vanwege deze beslissing.

Het oorspronkelijke duel tussen Ajax en Volendam stond gepland op 27 september, maar werd al eerder uitgesteld vanwege Europese verplichtingen van Ajax. De KNVB wil nu dat het restant van de Klassieker op woensdag 27 september om 14.00 uur wordt ingehaald, zonder publiek. Echter, Ajax gaat hier dus niet mee akkoord en de situatie blijft voorlopig onzeker.