×
Home Livescore

Ravage en arrestaties na gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord

Ravage en arrestaties na gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 14:48 uur

Na een tumultueuze Klassieker tussen de rivalen Ajax en Feyenoord zijn er vijftien personen gearresteerd, zo heeft de politie laten weten. Het duel werd voortijdig gestaakt vanwege ongeregeldheden, waarbij twee agenten gewond raakten.

Op zondag verzamelde zich een menigte van woedende Ajax-supporters bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena. Nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid, werd De Klassieker bij een 0-3 stand definitief gestaakt. De agenten werden bekogeld met stenen en een groep relschoppers wist zelfs het stadion binnen te dringen, waar ze een spoor van vernieling achterlieten, aldus de politie. De Mobiele Eenheid moest traangas gebruiken om de orde te herstellen.

Het lopende onderzoek kan mogelijk nog meer verdachten aan het licht brengen. Ajax heeft in een verklaring zijn afschuw uitgesproken over de rellen. Algemeen directeur Jan van Halst verklaarde dat dit een harde klap is voor de hele Ajax-organisatie. "We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen, maar helaas is dat niet gelukt. Het doet ontzettend veel pijn." Burgemeester Femke Halsema heeft de KNVB en Ajax opgeroepen om actie te ondernemen. Volgens haar is de maat vol.

Wat er nu gaat gebeuren met het restant van De Klassieker is nog onduidelijk. Feyenoord verzet zich hevig tegen het uitspelen van de wedstrijd, terwijl Ajax ervan uitgaat dat dit wel zal gebeuren. De betrokken partijen zullen maandag in Zeist overleg voeren.