×
Home Nieuws Livescore

Ajax optimistisch over uitspelen gestaakte Klassieker tegen Feyenoord

Ajax optimistisch over uitspelen gestaakte Klassieker tegen Feyenoord
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 14:16 uur

In een verrassende wending heeft Ajax aangekondigd dat het restant van de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord hoe dan ook zal worden uitgespeeld. Dit nieuws werd bekendgemaakt door een anonieme bron aan Het Parool. Opmerkelijk genoeg verwijst Ajax naar een opmerkelijke gebeurtenis in de Keuken Kampioen Divisie, waarbij het duel tussen Willem II en NAC Breda werd gestaakt vanwege boze fans die voorwerpen op het veld gooiden.

Deze burenruzie in Brabant vertoont opvallende overeenkomsten met de Klassieker. Net als Ajax keek Willem II tegen een 0-3 achterstand aan toen het duel werd gesaboteerd. De scheidsrechter, Serdar Gözübüyük, was genoodzaakt om het duel na 55 minuten definitief te staken, in overeenstemming met de regels van de KNVB.

Feyenoord is echter fel tegen het uitspelen van de wedstrijd en vreest dat dit pas begin november kan gebeuren vanwege het drukke speelschema. Het Algemeen Dagblad meldt zelfs dat de landskampioen dreigt met een rechtszaak als de wedstrijd wordt hervat. Om tot een oplossing te komen, zijn de betrokken partijen maandag bijeengekomen in Zeist.

Het is nog onduidelijk hoe deze impasse zal worden opgelost en of de wedstrijd daadwerkelijk zal worden uitgespeeld. De wereld kan er tegen die tijd immers heel anders uitzien voor beide clubs. Het blijft dus afwachten hoe dit hoofdstuk in de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord zal worden afgesloten.