×
Home Nieuws Livescore

Xavi betreurt blessure Frenkie de Jong: Barcelona mist sterkhouder

Xavi betreurt blessure Frenkie de Jong: Barcelona mist sterkhouder
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 13:48 uur

Xavi betreurt de blessure van Frenkie de Jong als een harde klap voor FC Barcelona. De coach van de Catalaanse club verwacht dat de 26-jarige middenvelder pas na de internationale break weer terug zal zijn.

De Jong liep afgelopen zaterdag een enkelblessure op tijdens de La Liga-wedstrijd tegen Celta de Vigo. De spelverdeler van het Nederlands elftal moest na 36 minuten spelen vervangen worden door Gavi. Volgens Spaanse media zal hij naar verwachting vijf tot zes weken aan de zijlijn staan, waardoor hij niet alleen de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje zal missen, maar hoogstwaarschijnlijk ook El Clásico tegen Real Madrid op 28 oktober.

Op maandag verscheen de voormalige Ajacied met krukken op de club, waar hij de training van zijn teamgenoten bijwoonde. "Het verlies van Frenkie is een grote tegenslag voor ons. Hij is een essentiële speler voor ons vanwege het hoge niveau dat hij sinds vorig jaar haalt. Maar we hebben genoeg spelers en mogelijkheden om dit op te vangen. Na de internationale break zullen we zien hoe hij ervoor staat."

Barça bereidt zich momenteel voor op de competitiewedstrijd tegen Real Mallorca op dinsdag.