×
Home Livescore

Feyenoord eist 0-3 als eindstand gestaakte Klassieker Feyenoord wil niet terug naar Arena, dreigt met rechter Feyenoord weigert terugkeer naar Arena na gestaakte Klassieker Feyenoord dreigt met rechter na gestaakte Klassieker tegen Ajax

Feyenoord eist 0-3 als eindstand gestaakte Klassieker

Feyenoord wil niet terug naar Arena, dreigt met rechter

Feyenoord weigert terugkeer naar Arena na gestaakte Klassieker

Feyenoord dreigt met rechter na gestaakte Klassieker tegen Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 10:48 uur

Feyenoord eist dat de 0-3 overwinning op Ajax de definitieve eindstand wordt van de gestaakte Klassieker, zo meldt een betrouwbare bron. De Algemeen Directeur, Dennis te Kloese, is zelfs al aangekomen in Zeist om dit standpunt kracht bij te zetten. Hij dreigt zelfs met juridische stappen als dit niet wordt gehonoreerd.

De betrokken partijen zullen maandagochtend bijeenkomen om te bespreken wat er moet gebeuren met het restant van De Klassieker. Het duel werd na 55 minuten definitief gestaakt, met Feyenoord in een comfortabele 0-3 voorsprong. Trainer Arne Slot benadrukt dat er sprake is van "enorme competitievervalsing", maar Feyenoord ziet het niet zitten om terug te keren naar de Johan Cruijff Arena om het duel uit te spelen.

"Feyenoord vindt het onwenselijk om deze week nog terug te keren naar de Arena en wil het duel ook niet later dit seizoen hervatten", aldus een bron. "Als het competitiebestuur dit als een oplossing ziet, zal Feyenoord zeker in verzet komen. Ze zijn zelfs bereid om juridische stappen te ondernemen, als dat nodig is." De kans bestaat dat het duel pas begin november kan worden ingehaald. Feyenoord speculeert dat de situatie bij Ajax tegen die tijd heel anders kan zijn.

Volgens insiders staat de geprezen huisjurist, Joris van Benthem, klaar om in actie te komen als het competitiebestuur een besluit neemt dat Feyenoord niet bevalt. "Als nieuwe vaandeldrager van het Nederlandse voetbal is het ons recht, maar bijna een plicht, om ons zo op te stellen", aldus een bron binnen de club.