×
Home Livescore

Elftal van de Week: AZ hofleverancier, Feyenoord scoort in Klassieker

Elftal van de Week: AZ hofleverancier, Feyenoord scoort in Klassieker
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 10:16 uur

Ondanks dat de zesde speelronde van de Eredivisie niet volledig is afgemaakt vanwege het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord, is het toch tijd voor het traditionele Elftal van de Week. AZ is de hofleverancier na hun herstel tegen PEC Zwolle na het Europese debacle in Bosnië. PSV, Excelsior, Go Ahead Eagles en Feyenoord zijn allemaal vertegenwoordigd met twee spelers, beoordeeld over 55 minuten.

In het doel staat Mathew Ryan van AZ. De Australische doelman heeft de afgelopen weken veel kritiek gekregen, maar tegen PEC Zwolle speelde hij een uitstekende wedstrijd. Hij had een goed antwoord op een venijnig schot van Younes Namli en was negentig minuten lang de baas in zijn eigen zestien.

Siebe Horemans van Excelsior speelde een sterke wedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij moest het opnemen tegen Osame Sahraoui, maar was de Noor de baas in de duels en droeg ook aanvallend zijn steentje bij.

Riechedly Bazoer van AZ is een vaste waarde geworden in de defensie na het vertrek van Sam Beukema en Pantelis Hatzidiakos. Tegen PEC Zwolle speelde hij alsof hij al jaren in het hart van de defensie staat, met vertrouwen en lef aan de bal. Hij had een passnauwkeurigheid van 91 procent en verloor geen enkel persoonlijk duel.

Bas Kuipers van Go Ahead Eagles vormt samen met Oliver Edvardsen een sterke tandem op de linkerflank. Tegen Fortuna Sittard was Kuipers weer in topvorm en liet hij zien dat hij persoonlijk beter is dan ooit. Hij was een belangrijke speler voor Go Ahead Eagles in hun overwinning op de Limburgers.

Philippe Rommens van Go Ahead Eagles is net als Kuipers in topvorm. Hij heeft dit seizoen al vier doelpunten gescoord in vijf wedstrijden, terwijl hij vorig seizoen in 62 Eredivisie-wedstrijden slechts vijf keer tot scoren kwam. Tegen Fortuna Sittard gaf hij de genadeslag met een fraaie vrije trap.

Joey Veerman van PSV maakte een slippertje in de openingsfase, maar herstelde zich sterk tegen Almere City. Hij maakte een doelpunt en creëerde vier grote kansen voor zijn team.

Guus Til stond voor het eerst sinds 2 september in de basis bij PSV en greep zijn kans met beide handen aan. Hij scoorde een doelpunt en gaf een assist, waardoor de wedstrijd al voor rust beslist was.

Couhaib Driouech van Excelsior was een plaag voor de verdediging van sc Heerenveen en met een doelpunt en een assist duwde hij de ploeg van Kees van Wonderen dieper in het moeras.

Vangelis Pavlidis van AZ scoorde tegen PEC Zwolle zijn zevende doelpunt van het seizoen, waarmee hij het Alkmaarse record evenaart. Hij was een van de betere spelers van AZ in de wedstrijd.

Santiago Gimenez van Feyenoord was niet per se goed tegen Ajax, maar wel belangrijk. Hij scoorde twee keer en gebruikte de Amsterdamse defensie als speelbal.

Igor Paixão van Feyenoord was ook op dreef tegen Ajax. Hij hoefde niet groots te spelen, omdat Ajax veel ruimte weggaf waar de Feyenoord-aanvallers gebruik van konden maken. Hij was als een vis in het water in Amsterdam.