×
Home Nieuws Livescore

Klassieker niet uitgespeeld: 0-3 tussenstand als einduitslag?

Klassieker niet uitgespeeld: 0-3 tussenstand als einduitslag?
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 09:48 uur

Het Algemeen Dagblad heeft vernomen dat het niet uitspelen van De Klassieker en het vaststellen van de 0-3 tussenstand als einduitslag serieus overwogen wordt. Verschillende betrokkenen hebben aangegeven dat dit een reële mogelijkheid is. Het vinden van een nieuwe datum voor het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord behoort echter ook tot de opties.

De KNVB zal maandag een beslissing nemen en heeft drie scenario's op tafel liggen. Het volledig overspelen van de wedstrijd wordt als het meest onrealistische scenario beschouwd. Het uitspelen van het duel is een optie, maar ook het accepteren van de 0-3 tussenstand als einduitslag wordt overwogen. Feyenoord dringt hierop aan, maar Ajax is het daar niet mee eens, zo werd duidelijk.

Na afloop van de wedstrijd sprak Feyenoord-coach Arne Slot over "enorme competitievervalsing". Hij benadrukte dat zijn team kansen zag om de score verder op te voeren. Slot wees op het feit dat Ajax donderdag een zware wedstrijd had gespeeld, terwijl Feyenoord op dinsdag in actie kwam. Volgens hem zou vermoeidheid een rol gaan spelen en was het mentaal zwaar om in een volle Arena te spelen met deze tussenstand. "Wat er nu ook gebeurt, het is altijd competitievervalsing", aldus Slot.

Als de KNVB besluit om een nieuwe datum te zoeken, zal dit een uitdagende puzzel worden. Woensdagavond speelt Ajax namelijk al een inhaalwedstrijd tegen FC Volendam. Slot merkte op dat Gernot Trauner, een speler van Feyenoord, minstens drie dagen nodig heeft om te herstellen van een wedstrijd. Dit zou betekenen dat het restant niet op korte termijn ingehaald kan worden.

Slot heeft ook weinig enthousiasme voor het idee om het restant pas over enkele weken te spelen. "Later uitspelen? In november is er pas weer ruimte in ons schema, dat is ook vreemd. Er kunnen in zo'n lange periode hele andere situaties ontstaan. Dat lijkt me niet wenselijk. De KNVB zou er ook voor kunnen kiezen om de 0-3 als uitslag te hanteren."

De Klassieker werd zondag na ongeveer een uur definitief gestaakt door scheidsrechter Serdar Gözübüyük, nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Op dat moment stond het 0-3 door doelpunten van Santiago Gimenez (2) en Igor Paixão.