×
Home Livescore

Steijn houdt Kudus in de basis: 'Hij blijft een Ajax-speler'

Steijn houdt Kudus in de basis: 'Hij blijft een Ajax-speler'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 6 augustus 2023 18:12 uur

Steijn blijft Kudus opstellen ondanks transfergeruchten: 'Hij is nog steeds een Ajax-speler'

Voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Borussia Dortmund heeft Maurice Steijn zich kort uitgelaten over de situatie van Mohammed Kudus. De trainer van Ajax blijft de Ghanees gewoon opstellen zolang er nog geen definitieve overeenkomst is met Brighton & Hove Albion.

Opvallend genoeg stond Kudus in de basisopstelling van Ajax tegen Dortmund. De middenvelder en aanvaller staat in de belangstelling van Brighton en er zou zelfs al een akkoord zijn over de transfersom. "Zolang er nog niets zeker is, blijft hij gewoon spelen. Hij is nog steeds een Ajax-speler", aldus Steijn in een interview met Ziggo.

Steijn benadrukt dat de opstelling van Ajax niet veel zegt over de spelers die volgende week zullen spelen tegen Heracles Almelo in de eerste speelronde van de Eredivisie. "Op dit moment kijk ik van dag tot dag. Dit zijn de spelers die ik op dit moment tot mijn beschikking heb en daarom kies ik voor deze elf. Dat betekent niet meteen dat dit de elf spelers voor volgende week zijn. Sommigen spelen vandaag niet, maar zouden volgende week wel kunnen spelen. Zij hebben al veel wedstrijden gespeeld. Dit zijn de elf namen waar ik op dit moment op kan rekenen", aldus de 49-jarige coach.