×
Home Nieuws Livescore

Louis van Gaal kiest voor gezondheid boven Ajax-functie

Louis van Gaal kiest voor gezondheid boven Ajax-functie
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 08:08 uur

Voormalig toptrainer Louis van Gaal heeft momenteel geen enkele interesse om terug te keren naar zijn oude club Ajax. Dit nieuws werd bevestigd door de ervaren coach zelf in een interview met de NOS. Van Gaal, die eerder de leiding had over de Amsterdammers, geeft aan dat zijn gezondheid op dit moment prioriteit heeft en dat een functie bij Ajax dus geen optie is.

"Voor mij staat mijn gezondheid op de eerste plaats", verklaart Van Gaal tegenover de NOS. "Ik zie mezelf sowieso niet meer als coach van een club. Bovendien hangt het ook af van verschillende factoren of ik nog bondscoach zou willen zijn." Tijdens de recente gestaakte Klassieker zat Van Gaal zelf op de tribune. Ondanks dat zijn naam herhaaldelijk werd gescandeerd door de supporters, blijkt het nu tevergeefs te zijn geweest.

Ook oud-Ajax-speler Rafael van der Vaart was groot voorstander van de komst van Van Gaal. Volgens de voetbalanalist zou de ervaren coach de ideale persoon zijn om Ajax te redden, ondanks dat zijn gezondheid een fulltime baan niet toelaat. Onlangs zou Van der Vaart zelfs een lunchafspraak hebben gehad met Van Gaal, waarin de coach aangaf dat hij jeukende handen heeft als hij naar de huidige situatie bij Ajax kijkt.

Meer informatie volgt spoedig...