×
Home Nieuws Livescore

Gimenez schittert en declasseert Ajax in gestaakte Klassieker

Gimenez schittert en declasseert Ajax in gestaakte Klassieker
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 07:56 uur

In een sensationele wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die voortijdig werd gestaakt, was Santiago Gimenez de absolute ster van de dag. Volgens de gerenommeerde sportverslaggever Peter Boeve van De Telegraaf, werd Ajax volledig overklast door de Mexicaanse spits.

"Santiago Gimenez van Feyenoord was zonder twijfel dé spits van de wedstrijd. Een perfecte score van 10+. Een 10 voor zijn doelpunten en de plus voor zijn assist", beoordeelde Boeve het optreden van Gimenez. "Hij heeft geweldig gepresteerd tegen Ajax, hij ontwikkelt zich steeds meer en is van onschatbare waarde voor Feyenoord. Geweldig hoe hij direct de eerste goal binnenschoot, maar ook hoe hij Hato nogmaals passeerde voor de tweede goal. Die assist op Paixao was werkelijk briljant, zo'n bal is niet gemakkelijk. Absoluut de speler van het weekend, als je Ajax op zo'n manier overklast."

Naast Gimenez koos Boeve ook voor Quinten Timber als tweede uitblinker van Feyenoord, ondanks dat De Klassieker in de Johan Cruijff Arena na 55 minuten moest worden gestaakt. "Quinten Timber van Feyenoord heeft zoveel duelkracht en power. Hij besliste eigenlijk ook de wedstrijd tegen Ajax, door een simpele schouderduw waarbij hij zelf krachtig overeind bleef en de assist op Gimenez gaf. Dat moment had veel impact. Hij is een waardevolle speler voor het team en kan zowel op kracht spelen als de bal goed vasthouden."