×
Home Nieuws Livescore

Toekomstig directeur Ajax wil functie Hendriks schrappen: bronnen

Toekomstig directeur Ajax wil functie Hendriks schrappen: bronnen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 07:48 uur
Laatst geüpdatet: maandag 25 september 2023 10:38 uur

In een verrassende wending lijkt Alex Kroes, de toekomstige algemeen directeur van Ajax, vastberaden om meteen zijn stempel te drukken. Volgens Valentijn Driessen wil Kroes de functie van Maurits Hendriks volledig schrappen zodra hij in maart begint. Hendriks werd aangesteld als Chief Sports Officer en was onder andere verantwoordelijk voor de komst van Sven Mislintat. Hij overtuigde Ajax ervan dat 'data de leidraad moest vormen voor het technisch beleid van de club', aldus Driessen in De Telegraaf. Hendriks stond altijd pal achter Mislintat en fungeerde als zijn beschermer tegenover iedereen die kritiek had op de directeur voetbalzaken, inclusief trainers en scouts.

Volgens Driessen is Hendriks echter bijna niemand binnen Ajax in de smaak gevallen. "Kroes heeft in kleine kring al laten doorschemeren dat hij na zijn aantreden de functie van Hendriks als chief sports officer zal schrappen en weer zal kiezen voor een hoofd jeugdopleiding." Deze functie is momenteel vacant sinds het vertrek van Saïd Ouaali.

Kenneth Perez, analist bij ESPN, reageert vol verbazing op de grote invloed die Hendriks heeft gehad bij de Amsterdamse club. "Geloof jij echt dat Maurits Hendriks iets te zeggen heeft bij Ajax? Ik kan het bijna niet geloven, dat je zo'n gek bent", stelt de Deen. Eerder meldde Voetbal International al dat de directeur van NOC*NSF probeerde om de macht naar zich toe te trekken, maar te weinig steun kreeg om Edwin van der Sar op te volgen als algemeen directeur.