×
Home Nieuws Livescore

Telegraaf onthult: Mislintat vertrok 'met pek en veren' bij Ajax na urenlang vergaderen

Telegraaf onthult: Mislintat vertrok 'met pek en veren' bij Ajax na urenlang vergaderen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 02:24 uur

Na een tumultueuze dag vol wijzigingen en verklaringen, komt er eindelijk meer duidelijkheid over het ontslag van Mislintat bij Ajax. Studio Voetbal had het al over de opmerkelijke verandering in het persbericht, maar nu heeft De Telegraaf een exclusieve onthulling gedaan over de ware toedracht.

Volgens de krant heeft Mislintat zich hevig verzet tegen zijn vertrek en is hij uiteindelijk met veel ophef en spektakel de deur uitgezet. Er zou zondag urenlang vergaderd zijn over de vraag of Mislintat moest blijven of vertrekken. Uiteindelijk kwam de club tot een besluit en wilde men aanvankelijk naar buiten brengen dat het vertrek in goed overleg was genomen. Echter, door het aanhoudende verzet van de Duitser, werd het een gedwongen ontslag.

De technisch directeur stond al geruime tijd onder druk bij Ajax, zowel vanwege zijn matige aankopen als vanwege een lopend onderzoek naar zijn handelen. De vernederende 0-3 nederlaag tegen Feyenoord en de daaropvolgende commotie lijken de druppel te zijn geweest. Ajax ontkent echter dat het lopende onderzoek iets te maken heeft met het ontslag van Mislintat.

Deze onthulling werpt een nieuw licht op de situatie en laat zien dat er achter de schermen meer speelde dan aanvankelijk gedacht. Het vertrek van Mislintat blijkt geen vreedzaam afscheid te zijn geweest, maar een gedwongen vertrek met de nodige weerstand. De vraag is nu hoe Ajax verder zal gaan zonder de omstreden technisch directeur en wie zijn opvolger zal worden.